Puhvelia Parikkalasta

Biisonin liha on paikallinen erikoisuus Parikkalan Uukuniemeltä. Puhveleita kasvattava Hovilan tila on yksi maan alle kymmenestä biisonitilasta. Villieläinten tavoin käyttäytyvät biisonit elävät laumana suurilla laidunalueillaan ympäri vuoden. Ne eivät kesyynny muiden nautojen tapaan, vaan vierastavat ihmisiä. Ulkoilmassa ne suorastaan nauttivat vaihtelevista säistä. Biisonit ovat pitkäikäisiä ja kasvavat hitaasti. Nuoret eläimet ovat teuraskypsiä noin 3-4 vuoden iässä.

Biisonin lihan voi valmistaa naudanlihan tavoin, mutta se on huomattavasti tummempaa, vähärasvaisempaa ja voimakkaamman makuista. Mausteeksi riittää suola ja mustapippuri, mutta myös monet yrtit sopivat hyvin biisonin lihan seuraan.

Puodissa biisonia pääse maistamaan mehevässä täyslihaisessa hampurilaispihvissä, johon ei lisätä mitään muuta kuin ripaus suolaa ja mustapippuria. Listalla on myös grillipihviannos kokolihasta ja biisonilihapullia. Lisäksi saatavilla on usein biisoninjauhelihasta tehtyä pitsaa. Tilauksesta valmistamme ryhmille myös muita biisoniherkkuja, kuten murekkeita, keittoa ja paistia.

Kaikkia biisonin ruhonosia on mahdollista ostaa mukaan joko tuoreena tai pakasteena. Toivomme asiakkaiden ymmärtävän, että biisoninliha tulee meille vain yhdeltä tilalta ja valikoima vaihtelee saatavuuden mukaan.

https://www.facebook.com/Puhvelinpolku