Karitsaa Parikkalasta

Karitsa tarkoittaa alle vuoden ikäistä lammasta ja karitsanliha on siksi monen mielestä lampaanlihaa parhaimmillaan. Karitsanliha on tummaa ja pehmeää, miedomman makuista kuin lammas. Vanhan kansan pelottelemasta villasukan mausta ei ole oikein kasvatetussa karitsanlihassa tietoakaan.

Karitsassa on terveellinen rasvakoostumus ja se sopii mainiosti syötäväksi ympäri vuoden, ei vain pääsiäisenä. Esimerkiksi grillissä karitsa on nopea ja mehevä valmistaa.

Myymme karitsanlihaa, ympäri vuoden joko tuoreena tai pakastettuna. Välillä saatavilla on myös lammasta. Lihasta teetetään myös makkaraa, palvilihaa ja säilykettä.

Ravintolassamme karitsaa tarjoillaan karitsaburgerissa ja maukkaina lihapullina.

Karitsanlihaa meille tuottaa Suurtuvan tila Parikkalan Uukuniemellä. Lisäksi kasvatamme itse muutamia karitsoja vuodessa ja täydennämme lihavarastoa välillä Terhin isän kasvattamilla karitsoilla Torikan Lampolasta Huittisista.

Lampaiden taljat tulevat pääasiassa Torikalta, lisäksi myymme oman katraan taljoja ja tohmajärveläisen Noittaan tilan pestäviä kainuunharmastaljoja.

http://torikanlampola.suntuubi.com/

http://noittaantila.com/wb/